10 Mart 2014 Pazartesi

Loreal Paris Preference Ombre Kit



Yabancı bloggerlarda bu boyayı görüp acaba Türkiye'ye gelir mi? diye düşünmüştüm. Neyse ki çok gecikmeden geldi, hem de düşündüğümden daha uygun fiyatlara, böyle olunca hemen denememek olmaz. Saçımda hafif bir ombre vardı, geçen sene yaptırmıştım tabi o zamanlar krepe balyaj olarak kuaförler yapıyordu. Bu kadar çok moda olmadığı için çok açık rengini yaptırmamıştım kendi tonumdan 2 ton açtırmıştım. Tabi bir yıl geçti üzerinden ve renk olarak canlılığını yitirdi, o yüzden yenilemek istedim bir de kısa kestirmeden önce son kez yıpratabildiğim kadar yıpratayım dedim:P
Set sarı ombre isteyenler için 3 farklı saç tipi için (sarı, açık kahve, koyu kahve)mevcut. Bunun dışında siyah saçlılar için kızıl ombre, bakır ombre gibi seçenekleri de mevcut. Bende ki açık kahve saçlar için ombre setten 2 numara. Setin içinden yukarıda gördükleriniz çıkıyor. Normal boyalardan tek farkı renk açıcı toz ve özel tarağı boyayı tamamen bu tarak ile uyguluyoruz. Karışım yapılışı detaylı anlatılmış zaten, hazırlayınca tarağa dökerek saçlarınızın uçlarını tarar gibi boyuyorsunuz. Nereden başlayacağınız, açılmanın tonu tamamen size kalmış. Boyanın sonuçlarına gelirsek: 

İlk fotoğrafta ki boyamadan önceki kuaför yapımı ombre ama boyamadan önce uçları çok kırık ve fazla uzun olduğu için 15 cm kadar anneme kestirdim:) Yani o sarılık kısmı neredeyse tamamen gitmiş oldu, yeni boya için hazırdı:) İkinci fotoğrafta ki kestirme ve boyama işleminden sonra ki hali. Kitapçığında en fazla 35 dakika bekletiniz fazlası saçınızı yakar gibi bir uyarı olduğu için korktuğumdan 25 dakika beklettim aslında biraz daha dursaymışım tam istediğim açıklıkta olacakmış ama bu halinden de çok memnunum.
Önde ki saçlarıma bol bol sürdüğüm için daha sarı olmuş demek ki eli korkak alıştırmadan  boyayı bol bol kullanmalıyız. Zaten saçınız uzunsa bile bol bol yetecek kadar boya çıkıyor. Saçımı yakarım korkumdan bol bol süremedim ve baya kaldı boya. Ve en önemli şey, fotoğrafta gördüğünüz gibi saçınızı acayip bir şekilde yıpratıyor. Yani yaa çok sağlıklı, güçlü kalın telli saçınız varsa yapın ya da benim gibi ilerde saçınızı kısa kestirmeyi düşünüyorsanız artık uçları gözden çıkarmışsanız yapın:D
Sadece uçlara düz çizgi halinde değilde uçları boyadıktan sonra yavaş yavaş ve tarağına az miktarda boya alarak orta kısımları da boyarsanız güzel bir geçiş olacaktır.
Sarı tonları ombre için renk seçenekleri aşağı da ki gibi, kendinize uygun rengi seçmeniz çok önemli yoksa sarı yerine turuncumsu bir renk elde edebilirsiniz.


Son olarak, fiyat olarak 22 tl ile Watsons ve Gratis magazalarında bulabilirsiniz. Hatta yeni çıktığı için indirimli satışta denemek isterseniz, bu sıralar tam sırası:))

15 yorum:

  1. Her yazdığını okuma isteğiyle dolsam da kısmet bunaymış :( İlk fotoğrafta saçlar çok kötü görünüyor, gerçek halini bildiğimden o kadar kötü olamaz ışıktan herhalde diye düşündüm, kestirip boyadığın iyi olmuş. Canlısını görünce daha tarafsız bir yorumla yorumumu güncellemeyi planlıyorum. Bakalım ne kadar doğru yazmışsınız astrea hanım :)) Benim siteden bakmaya çalıştığım bu değildi başka bir şeydi sanırım.
    Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha evet yaa flaştan çok kırıklı gibi çıkmış bu kadar da kötü değil ama asıl rengini yakalayamadım bir türlü fotoğrafta flaşsız çekince de çok koyu bir renkmiş gibi çıkıyor bilemedim. Kesince kırık uçlar gitti ama yine kırıldı:/ fark eden bişi olmadı biraz bunu kullanıp toptan kestircem bakalım:)

      Sil
    2. Ahaha en kısa zamanda görüşürüz o zaman canısı:)))

      Sil
    3. Fotoğrafı değiştirince yorumum değersiz kaldı :') nesi var işte kızın saçının diyecek okuyan. Bu ikinci fotoğraf arkadaşlar suçsuzum :) Canlısını görüp yerinden bildirim yaparım.
      görüşürüz

      Sil
    4. Fotpğrafı koyarkende kararsızdım sen öle diyince hemencik karar verdim:))

      Sil
  2. Yaa ben çok beğeniyorum ombreyi fakat saçlarım hiçbir ısı görmese bile kırılabilen incelikte olduğundan beğendiğimle kalıyorum :'( Güle güle kullan canım, renk çok hoş gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım:))) Ah o zaman cidden ombre çok riskli senin için benim de ince telli olduğundan yıprandı kestirmeyi düşünmeseydim hiç boyamazdım bende

      Sil
  3. Cok yakismis! Benim de sacimda ombre var, rengi akinca bu boyayla tazeliyim ben de bari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:)) evet tazelemek için çok faydalı bir ürün, eski ombrede açılmış yerler tam istenilen rengi alıyor:)

      Sil
  4. Korkuttun beni açıkçası, zaten ince telli ve yıpranmış saçlarımı adam edebilmek için saçıma yapmadığım maske kalmıyor, böyle ciddi bir yıpranmayı şu sıra göze alamayacağım sanırım ama o kısa saçlı ombre çok içimde kaldı.. Ben saçlarımı gidip biraz daha besleyeyim en iyisi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şöle düşün ombreyi zaten ortalama 1 yıl kullanıcan sıkılınca ya da modası geçince saçının tek renk olmasını isticeksin ama uçları açılmışken diplerle aynı rengi elde etmek boyasan bile çok zor o yüzden mecbur keseceksin, yani yıpratmasa bile renk farkından kesmek isticeksin en iyisi içinde kalmasın boya:D

      Sil
  5. bende yapmak istyrm ama saclarım kıvırcık cesaret edemıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de normalde kıvırcık düzleştiriyorum arada, kıvırcıkta da güzel duruyor renkler karışıyor alt kısımlarda güzel bir görüntü oluyor:)

      Sil
  6. Ya bir şey sormak istiyorum benim saçlarım bal köpüğü ve mavi saç var. Aka aka hepten sapsarı maviler ise su yeşili oldu. Böyle bir saça bakır ombre yapılır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçını çok sık boyatan bir arkadaşım kızıl olanından yaptı ama yine sarı oldu tutmadı uçlarında:(
      Sanırım çok işlem görmüş saçta bu hazır boyalar tutmayabiliyor ama kuaföre giderseniz belki daha sağlıklı olur.

      Sil