25 Şubat 2014 Salı

Missha Perfect Cover BB Cream ve Missha Signature Real Complete BB Cream Karşılaştırması


Missha Perfect Cover BB Kremim bitmek üzereyken, Signatre ile bir karşılaştırma yapayım dedim. Bildiğiniz gibi artık ülkemizde Missha'nın online satış magazası bulunmakta. İlk Missha BB cremimi ebaydan sipariş etmiştim o zamanlar, gelip gelmeyeceğini bilmiyorduk ama neyseki üzerine make up yazmasına rağmen elime sağ salim ulaştı:) Signature'yi de Japonya'dan Missha magazasından aldım. Ah o magazayı döneceğim günlerde keşfetmeseydim daha neler alırdım:) CC Kremler çıktı millet ona geçti ama ben Missha BB'den vazgeçemeyeceğim. Siz DD'ye falan geçerken ben hala BB şöle iyi böle tatlı böle de faydalı diye konuşuyor olacağım:) 
Missha BB kremlerinin kapatıcılık, güneş koruma faktörü, nemlendiricilik, parlaklık-matlık gibi özelliklerine göre çok farklı çeşitleri bulunuyor. Missha mağazasındayken görevli kızın yardımıyla kapatıcılığı yüksek olan Signature'yi beğenmiştim aslında parlak gösteren de gözüm kaldı ama bu ürün bembeyaz tenli olanlara daha uygun olacağı ve kapatıcılığı çok düşük olduğu için alamadım:( Onun yerine parlaklık veren pudrasını almıştım ilerleyen günlerde bahsedeceğim.

Signature'nin Perfect Coverdan daha üstün yönleri:

Kapatıcılığı daha fazla: Signature daha çok fondöten gibi dururken Perfect Cover daha kremsi yapıda, bu yüzden kapatıcılığı diğeri kadar iyi değil. Signature'ın renk olarak aynı tonunu alsam da diğerinden daha koyu ve daha pembemsi bir rengi var. Fotoğrafta görüldüğü gibi Signature sürüldüğü yeri daha pembemsi yapıyor.


Kalıcılıcılığı fazla: Perfect Cover'ı sabah sürüp çıktığımda akşam makyajımı silerken pamuğun üzerine neredeyse hiç bir şey gelmiyor, cildim emmiş oluyor ve sürüldüğü andan 3 saat sonrasına kadar etkisini yitirmeye başlıyor. Signature ise sabah sürüp çıktığınızda akşam eve döndüğünüzde yüzünüzde hala varlığını hissediyorsunuz ve makyaj temizleme pamuğunuzda da görüyorsunuz. Bu bakımdan daha kalıcı olduğu kesin.

Nemlendirme ve cildi besleme özelliği fazla: Bunu nereden anladın derseniz, makyajımı sildikten sonra oldukça yumuşak bir cilt bırakmasından. Sanki nemlendirici sürmüşüm gibi cildim yumuşacık oluyor Signature'yi kullandıktan ve temizledikten sonra.

Sağlıklı renk ve parlaklık veriyor: Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Signature uyguladığım alan diğerinden daha parlak ve renk olarak daha canlı görünüyor.

Perfect Cover'ı günlük makyajımda sık sık kullandım ve çok yakında bitityor:( Signature'yi ise daha özel günlerde, gece makyajında veya sabahtan akşama tüm gün dışarıda olduğum günlerde kullandım. Perfect Cover'ı çok seviyorum ve dediğim gibi daha uzun süre kullanacağım BB krem olacak. Aynı şekilde Signature'yi de severek kullanıyorum, daha yoğun kapatıcılık arayanlara tavsiye ederim. Türkiye'den nereden bulurum derseniz, tabiki Missha Online magazasından. Japon Yen'ini, Türk Lirasına çevirince ben de Japonya'da burada satılan fiyatlara yakın bir fiyata aldım. Ebay'dan daha uyguna almıştım ama işte onda da yurt dışı kozmetik alışverişi sorunu var. Risk almak isterseniz daha uygun fiyatlarda bulabilirsiniz:)

5 yorum:

  1. Harikalardır sanırım Missha'nın ürünlerine aşık oldum. :) Gündelik hayatımda bile o kadar çok kullanıyorum ki 1 aya kalmadan bitiyor. Shiny ve Cho Bo Yang'ı da öneririm çok mu çok memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shiny'i bende çok istiyorum ama buğday tenliyim böle parlaklık hoş durmaz gibi geldi bilemedim:)) Cho Bo Yang'ı çok denemek istiyorum bundan sonraki hedefim o oldu:)
      Blogunuzu zevkle takip ediyordum bu arada yorum için teşekkür ederim:))

      Sil
  2. sitede shiniy yazmıyor cho bo yang yaziyor sadece bahsettiğiniz o bb krem mi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden vardı şimdi baktım da kalmamış heralde, shiny dediğimiz toplu fotoğrafta aşağıdan soldan 2. di:)

      Sil
  3. signature hangi renk acaba 23 olması lazım değil mi? bende hiç pembe durmuyor hayret yaa
    aklıma perfect cover da düştü, aslında kapatıcılık gerektircek cildim yok çok şükür ama iyileştirici özelliği olduğu için onu da çok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil